Categorie├źn
Gallerbee Concept voor Tentoonstellingsontwerp

Startsubsidie toegekend door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft Gallerbee gehonoreerd met een startsubsidie!

Categorie├źn
Grasshopper / Rhino3D Parametrisch Ontwerp

Image tracer met patroon opties

Grasshopper3D kan ook gebruikt worden voor grafisch ontwerp, oftewel parametrisch grafisch ontwerp voor 2-dimensionale toepassingen. Deze post gaat over de bouw van een image tracer op basis van brightness en contrast.

Categorie├źn
Computational design Gallerbee Concept voor Tentoonstellingsontwerp Parametrisch Ontwerp

Verkennend onderzoek Gallerbee

Het Gallerbee project bevind zich in een verkennende fase naar de potentie van computational design voor tentoonstellingsontwerp in combinatie met een omvangrijk databasesysteem.

Heeft u vragen na het lezen van onderstaande samenvatting of wilt u input leveren? Neem dan graag contact op! Friso / StudioFG hoort graag van u!

Categorie├źn
Grasshopper / Rhino3D

Grasshopper spel: DragRace met Firebase

Bij het doceren van Grasshopper is het soms leuk om een ietwat andere aanpak te nemen. Bijvoorbeeld in de vorm van een spel. DragRace gaat over het uploaden van scores naar een online database en proberen met de snelste score te winnen!

Categorie├źn
Onderwijs

Lesgeven in het Corona tijdperk

Mijn briljante collega’s bij de TU Delft stonden voor de uitdaging om een vak voor honderden studenten in enkele dagen over te schakelen naar 100% online onderwijs. Met hun ervaring in de Game wereld ontstond het idee om Discord toe te passen in het onderwijs. Discord is een alles-in-├ę├ęn spraak- en tekstchat voor gamers.

Categorie├źn
Computational design Grasshopper / Rhino3D Parametrisch Ontwerp

Automatisch snijvormen bootkappen

Voor zeilmakerij Houtkoop heeft StudioFG enkele scripts ontwikkeld om automatisch tekeningen te genereren voor zoomen en andere doekdelen. Lees hier over dit project.

Categorie├źn
Computational design Onderwijs

Workshop eCAADe

Samen met┬áSerdar A┼čut┬áen┬áJerzy Latka┬áheeft StudioFG een eCAADe workshop georganiseerd. Met Design Express / Vectorworks als sponsor hebben we Marionette (onderdeel van Vectorworks) handig ingezet om dubbelgekromde vlakken te realiseren met behulp van een flexmold en PETG platen. Sponsor:┬áDesign Express / Vectorworks. Conferentie:┬áeCAADe 2018 Deze 360 video laat het einde van de workshop zien waarbij het […]

Categorie├źn
Design Impressies

Stadsmuseum Harderwijk

Impressies voor voorlopig ontwerp van een tentoonstelling in Stadsmuseum Harderwijk. Deze beelden zijn gemaakt in opdracht van XPEX Amsterdam.

Categorie├źn
Computational design Grasshopper / Rhino3D Onderwijs Parametrisch Ontwerp

Computational parametrisch paviljoen met de TU Delft

Met veel plezier weer het vak Technoledge gedoceert waarin we samen met master studenten van TU Delft and PWR Wroclaw een paviljoen realiseren van ontwerp tot aan realisatie in 7 weken. De basis voor de productie vormt de parametrisch aanstuurbare flexmould.

Categorie├źn
Design Impressies

Ontwerp en realisatie 60m lange vitrine

In opdracht van XPEX Amsterdam heeft StudioFG voor het Flevowand project mee-ontworpen en meegewerkt aan de realisatie van een van de langste vitrines van Nederland voor een bijzonder handgemaakt tapijt van 60 meter. Meer over het project:┬áStichting de Flevowand en hier: https://www.batavialand.nl/wat-is-er-te-doen/tentoonstellingen/de-flevowand StudioFG heeft ook de impressies voor het project verzorgt. De totale vitrine had […]