Computational Design Expertise

Momenteel zoek StudioFG deelnemers in de culturele sector om mee te doen aan een onderzoek voor Exhibition Information Model onder de noemer Gallerbee. Gallerbee is een onderzoek naar de potenties van een database en computational design voor Grafisch, Ruimtelijk en andersoortig ontwerp in de tentoonstellingswereld & musea. Benieuwd? Meer onder de knop hieronder!

Over StudioFG

StudioFG is gespecialiseerd in computational design en 3D-visualisatie. Eigenaar Friso Gouwetor doceert parttime aan de TU Delft en werkt als freelancer aan diverse projecten die parametrische ontwerpoplossingen en geavanceerde digitale modellering vereisen. Friso is een expert in parametrisch ontwerpen met behulp van Grasshopper en Rhino3D. Met zijn achtergrond in architectuur en programmeren is hij in staat om parametrische ontwerpoplossingen op maat te maken.

Iets groters in gedachten? StudioFG heeft toegang tot een breed netwerk van technische specialisten die naar behoefte kunnen samenwerken.

Voor meer informatie: neem direct contact met mij op.

Computational design

Optimaliseer een ontwerp met behulp van parametrische tools en data-gestuurde technologie. StudioFG is gespecialiseerd in het creƫren van maatwerk parametrische oplossingen voor een grote verscheidenheid aan projecten.

Onderwijs / Workshops

Friso Gouwetor heeft jarenlange ervaring als docent parametrisch ontwerpen aan de TU Delft. Huur StudioFG in om Grasshopper en andere ontwerpsoftware op kantoor te integreren middels workshops.

3D printing / robotics

Met meer dan 10 jaar CADCAM-ervaring kan StudioFG ook helpen bij de realisatie van complexe 3D-print- en robotics ontwerpprojecten.

3D Visualisatie

Is er al een ontwerp? Laat StudioFG de visie omzetten in een professionele 3D-visualisatie die gebruikt kan worden voor projectvoorstellen, museum- en tentoonstellingsontwerp en meer.

Eerdere en lopende projecten

Verkennend onderzoek Gallerbee

Het Gallerbee project bevind zich in een verkennende fase naar de potentie van computational design voor tentoonstellingsontwerp in combinatie met een omvangrijk databasesysteem.

Heeft u vragen na het lezen van onderstaande samenvatting of wilt u input leveren? Neem dan graag contact op! Friso / StudioFG hoort graag van u!

Verder lezen Verkennend onderzoek Gallerbee

Lesgeven in het Corona tijdperk

Mijn briljante collega’s bij de TU Delft stonden voor de uitdaging om een vak voor honderden studenten in enkele dagen over te schakelen naar 100% online onderwijs. Met hun ervaring in de Game wereld ontstond het idee om Discord toe te passen in het onderwijs. Discord is een alles-in-Ć©Ć©n spraak- en tekstchat voor gamers.

Verder lezen Lesgeven in het Corona tijdperk

Workshop eCAADe

Samen metĀ Serdar AşutĀ enĀ Jerzy LatkaĀ heeft StudioFG een eCAADe workshop georganiseerd. Met Design Express / Vectorworks als sponsor hebben we Marionette (onderdeel van Vectorworks) handig ingezet om dubbelgekromde vlakken te realiseren met behulp van een flexmold en PETG platen. Sponsor:Ā Design Express / Vectorworks. Conferentie:Ā eCAADe 2018 https://www.youtube.com/watch?v=4Q3X1OlKxj4 Deze 360 video laat het einde van de workshop zien waarbij…

Verder lezen Workshop eCAADe

Ontwerp en realisatie 60m lange vitrine

In opdracht van XPEX Amsterdam heeft StudioFG voor het Flevowand project mee-ontworpen en meegewerkt aan de realisatie van een van de langste vitrines van Nederland voor een bijzonder handgemaakt tapijt van 60 meter. Meer over het project:Ā Stichting de Flevowand en hier: https://www.batavialand.nl/wat-is-er-te-doen/tentoonstellingen/de-flevowand StudioFG heeft ook de impressies voor het project verzorgt. De totale vitrine had…

Verder lezen Ontwerp en realisatie 60m lange vitrine