Rhino3D (of Rhinoceros, en vaak simpelweg Rhino) is één van de vele 3D modelleer pakketten zoals vandaag op de markt. Maar momenteel erg populair in de design en architectuur wereld. Met name daar waar niet standaard geometrie en data verwerkt moet worden. Maar wat maakt Rhino3D dan de favoriete software voor StudioFG en vele anderen op dit moment?
Het werken met Rhino3D heeft enkele belangrijke voordelen:
- Compatibel met vele softwarepakketten.
Rhino is erg goed in het exporteren en importeren van zeer veel bestandtypen, waaronder STEP, DWG, 3DS, SKP, STL etc. Hierdoor is het vaak eenvoudige schakelen en samenwerken. - Nurbs modeling
Non-uniform rational basis splines (NURBS) zijn de standaard methode om geometrie te omschrijven in Rhino en vormen een erg mooie basis voor vloeiende vormen. Dit iss ook erg goed voor exports voor productie en grafisch werk. Daarnaast gaat Rhino goed overweg met traditionelere typen geometrie zoals polygon meshes. - Grasshopper standaard ingebouwd
Sinds Rhino 6 is Grasshopper standaard ingebouwd en direct bruikbaar. - Betaalbaar
Rhino is relatief betaalbaar vergeleken met vergelijkbare high-end pakketten.
Open Source community
De samenwerking tussen gebruikers van Rhino is zeer groot. Hierdoor is er een sterkte open source voedingsbodem. Food4Rhino.com geeft een overzicht van een hoeveelheid aan plugins die de mogelijkheden nog meer uitbreiden.
Enkele interessante voorbeelden van plugins:
- Ladybug: maakt zeer complexe klimaat- en zonne-analyses mogelijk
- ShapeDiver: Zeer interessant voor het online publiceren van parametrische grasshopper modellen.
- Karamba3D: constructieve analyse vanuit Grasshopper
Meer informatie over een cursus op maat voor uzelf of uw organisatie? Lees meer over de mogelijkheden en vraag een offerte aan op deze cursuspagina.